Кител по-бърз от Саган и Фини за етапен успех в Катар

Марсел Кител (Giant-Shimano) спечели втория етап на Дубай Тур след спринтов финал, в който немецът бе по-бърз от Петер Саган (Cannondale) и Тайлър Фини (BMC), завършили съответно втори и трети.

Американецът Фини запази лидерската си позиция в генералното класиране, завоювана след успеха в часовника. Марк Кавендиш (Omega Pharma QuickStep) не успя да се позиционира добре в последните 1000 метра и изобщо не участва във финалния спринт.

„Отборът свърши страхотна работа, за да ме изведе в позиция“, призна Кител след финала. „Свършихме много работа и после в последните 500 метра трябваше да работя за себе си и започнах спринта при оставащи 200 метра. Много съм горд от това как работихме за победата днес. Имаше много вятър и се надявам да бъде по-добре в следващите няколко дни.“

Откъсналата се рано през деня група постепенно бе застигната и стана ясно, че спринт ще реши победителя във втория етап. Водещите отбори опитваха да позиционират добре своите спринтьори, а големите губещи се оказаха от Omega Pharma, тъй като в крайна сметка Кавендиш остана сред купа от колоездачи без никакъв шанс за атака.

Кител пък си проправи път през средата на колоната и показа по-висока скорост от Саган и Фини.

„Отборът ме остави в добра позиция за последните 500 метра. Имах добри крака и можех да чакам и да чакам на колелото на Фини, а след това атакувах при оставащи 200 метра. Сега очаквам с нетърпение следващите два етапа“, допълни Кител.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори