Дубай Тур започна с победа на Тайлър Фини в часовника

Първото издание на Дубай Тур започна с победа за Тайлър Фини (BMC) в откриващия етап, който бе бягане по часовник. Американецът бе най-бърз на дългото 9.9 км трасе, следван от съотборника си Стивън Къмингс и Ласе Норман Хансен (Garmin-Sharp).

Последен по равнинното трасе в близост до най-високата сграда в света Бурдж Халифа стартира световният шампион на часовник Тони Мартин (Omega Pharma QuickStep), но и той не можа да се пребори с времето на Фини и остана четвърти.

Победителят бе един от първите в стартовия списък и записа време от 12:03 минути. Къмингс завърши с изоставане от 14 секунди, а тепърва трябваше да тръгнат Мартин и Фабиан Канчелара, както и спринтьорите Марсел Кител (Giant-Shimano), Петер Саган (Cannondale) и Марк Кавендиш (Omega Pharma QuickStep).

Кител финишира с пето време на 38 секунди зад Фини, а Канчелара зае временно трето място с пасив от 25 секунди. Олимпийският шампион в омниум Хансен сътвори изненадата на деня като измести швейцареца от третото място. Световният шампион Руи Коща и Винченцо Нибали също не застрашиха времето на Фини, а изоставането на последния в стартовия списък Мартин означаваше и първа победа за Фини през сезона.

Вторият етап в състезанието е в четвъртък, а прякото предаване на Евроспорт започва в 12 часа.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори