Уникално – Гуин спечели в Леоганг без верига! (видео)

14 юни 2015 със сигурност ще се запомни като дата в историята на Световната купа по планинско колоездене. Състезанието по спускане в Леоганг, Австрия по принцип винаги е сред най-зрелищните, но случилото се в неделя спокойно може да бъде определено като една от най-великите надпревари в историята. А главната заслуга затова имаше Арън Гуин, който спечели състезанието без да има верига и възможност изобщо да върти педалите си!

Гуин, който през миналата година също се проучи в Леоганг, карайки само по капла, стартира последен и само след няколко метра остана без верига. Това обаче явно не притесни американеца, който се понесе надолу само по инерция и в крайна сметка стигна до победата.

Втори на 0,045 секунди остана Конър Фиърон, който до момента нямаше по-добро класиране от девето място. Реми Тирион допълни топ 3.

На състезанието имаше и българско участие като представителите ни при мъжете не успяха да стигнат до финалите, а при дамите Полина Петрова завърши 23-а от 23 завършили.

Вижте уникалното спускане на Гуин:

При дамите малшанс отново сполетя шампионката Манон Карпентър, която беше на път да заеме първото място, но на последния скок не прецени добре приземяването си, което се оказа извън трасето и ѝ струваше дисквалификация.

Победата взе Рейчъл Атертън, следвана от Тейни Сийгрейв и Емелин Раго.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори