Дюмолен ще участва на Тур дьо Франс

Sunweb потвърди, че Том Дюмолен ще участва в Tour de France с цел да стигне до успеха в генералното класиране.

Германският отбор обяви разширен състав за френския Гранд Тур. В него са включени 12 имена, от които в крайна сметка 8 ще участват в прочутата обиколка. Сред 12-те са и другите силни претенденти на тима за генерално класиране Вилко Келдерман и Майкъл Матюс.

Преди броени дни Дюмолен завърши втори в Giro d’Italia, след като година по-рано бе шампион.

До момента холандецът отказваше да разкрие, дали ще участва на Тура, но сега решението е ясно. За първи път той ще се бори за генералното класиране в два последователни Гранд тура.

„Много съм горд с това, което вече постигнах в Джирото и считам всеки резултат, който можем да постигнем на Tour de France, за бонус към този сезон“, заяви Дюмолен.

„Досега сезонът ми бе фокусиран върху Джирото и целенасочено тимът изчака с решението за Тура докато Джирото завърши. След добро Джиро решихме да отидем в Тура с фокус към генералното класиране без да имаме за цел конкретен резултат. Да караш два последователни Гранд тура за генерално класиране е ново преживяване за мен и за отбора, и ще ни даде ценни данни за бъдеще.“

 

Velocafe.bg
  • Ловецът на хвърчила

    Доста станаха претендентите. Очертава се страхотна обиколка на Франция.

Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори