Доброволци от пет града се събраха в Дряново, за да ремонтират стари велосипеди, които да подарят на деца в нужда

Доброволци от пет града се събраха в Дряново през последния уикенд на април, за да ремонтират стари велосипеди, които да подарят на деца в нужда. Събитието е част от кампанията „Колело за смет, за дете велосипед“, която за трета поредна година събира колелета от цялата страна и през тази има за цел да направи щастливи поне 120 деца.

През 2015 година в кампанията бяха ремонтирани 70 велосипеда, а година по-късно бройката им стигна 300!

Към момента в кампанията има дарени 40 велосипеда, като от тях отремонтирани вече са 20. Събирането на колелетата ще продължи до края на май, а целта е първите дарени велосипеди да пристигнат при децата за празника им на 1 юни.

Организаторите на кампанията искат да призоват всички хора, които имат стари и непотребни велосипеди, без значение тяхното състояние, да ги дарят. Всички възможности за дарение може да научите от сайта на кампанията – www.1bike.bg/kolelozadete

До края на май ще има още две събирания на доброволци, които искат да помогнат с ремонта – 13/14 май и 27/28 май. Ако имате желание да помогнете, свържете се с организаторите на мейла, посочен в страницата.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори