Задава се третата кампания „До работа с колело”

Третата кампания „До работа с колело” отново предизвиква всички активни и потенциални начинаещи велосипедисти в България да използват велосипеден транспорт. Кампанията, организирана от сдружение „Велоеволюция“, ще протече от 1 до 30 май 2015 г.

До работа с колело“ ще намерите на сайта www.bike2work.be където участниците от населени места от цяла България могат да се регистрират. Кампанията дава възможност за индивидуално или отборно участие. Отборите могат да бъдат както фирмени, така и на институции, университети, неправителствени организации или група от приятели. Чрез ежедневно въвеждане на изминатите километри с колело, всеки може да следи съревнованието в индивидуална и отборна класация, а и в класация по населени места. Най-упоритите отново ще бъдат отличени.

В рамките на кампанията „Велоеволюция“ продължава с инциативата ВелОбучение и ще започне преброяване на велосипедните потоци в София. Записванията на инструктори-доброволци за ВелОбученията са тук и за Преброяването – тук.

На 31 май в София Велоеволюция ще отличи най-упоритите велосипедисти и ще обяви резултатите от майското броене на велосипедните потоци в столицата.

В миналогодишния месец май с „До работа с колело“ участници от 30 български града и 5 села изминаха 94846 велосипедни километра.

За повече информация: сайта на „До работа с колело“ – www.bike2work.be

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори