„Дни на предизвикателствата 2015“ през погледа на Велокафе

От 1-ви до 3-ти декември в Зала 3 на НДК се проведе ежегодният форум за екстремни спортове „Дни на предизвикателствата”. Няколко неща са важни за тазгодишното му издание.

На първо място това беше промененият формат – вместо следработно, вечерно събиране на хора с афинитет към екстремните спортове, тази година Дните бяха целодневни. Вечерно време беше познатата програма от презентации и филми, а през деня се провеждаха конференции, събеседвания и други мероприятия. Второто ново нещо беше мястото – както се вижда вече в НДК, Зала 3. Увеличеният интерес е наложило преместването на Дните в нова по-голяма зала.

И тази година фокусът беше върху катеренето и алпинизма. През първия ден имахме удоволствието да видим доста от тези два спорта, като вечерта завърши с Весо Овчаров и разказ за неговия изминал сезон и невероятния „From the road” – филм за фрийрайд ските.

Вторият ден започна с няколко презентации за пътешествия из Европа, трейлър на „Гранитни алпи”, който можете да гледате отново догодина. След което продължи със представянето на Вячеслав и Яна, които този май са започнали наистина епичното си пътуване от Аляска до Аржентина, с велосипеди. Основната им идея е да се популяризира този екологичен начин на предвижване. Видяхме ги в Ню Йорк, където те ни разказаха повече за инициативата си. След това програмата продължи с презентацията на Велизара Стоилова, която в името на благотворителна кауза е пропътувала разстоянието от Лисабон до София на колело.  Програмата продължи с каяк и завърши с “Run Free” – историята на Caballo Blanco.

Последната вечер на фестивала предложи по-разнообразна и най-интересна програма. Впечатление направиха презентациите на „Заслоните рестарт”, „Призрачната планина” – филм на Виктор Троянов за Витоша, Теодор Спасов и представянето му за височинните скокове във вода. Българската федерация по сърф, хавайски стил показа, че и по нашето Черноморие има впечатляващи вълни. БАССЕС представиха невероятния си албум, събрал снимките от фотоконкурса им по случай десетогидишнината на федерацията. Последваха ски филми на Scott, презентация на катерача Ben Moon. Вечерта завърши с представяне на Enduro Warriors, които представиха доста професионално направени клипове и филми за планинското колоездене в България през 2015 година.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори