Джуренец Куест – вълнуващо крос-кънтри състезание на 25 юни

Джуренец Куест – това е името на ново интересно състезание по планинско колоездене в дисциплината крос-кънтри, което ще се проведе на 25 юни. Стартът е в село Батулия, община Своге, маршрутът е с дължина 28.5 км, а таксата за участие е само 5 лева.

Ето и всички подробности от организаторите:

Състезанието по планинско колоездене (Cross Country Style) – „Джуренец Куест“ ще се проведе на 25.06.2016г. от с.Батулия, община Своге. Стартът ще бъде даден в 10:00 от паметника на майор Франк Томпсън в близост до центъра на селцето. Маршрутът е с дължина 28,5 км, като включва разнообразни терени, спиращи дъха гледки, а целта е покоряването на вр. Джуренец (1397 м).

Маршрутът започва от паметника на майор Томпсън, преминава през центъра на с.Батулия и тръгва леко стръмно към с. Буковец. Впоследствие пътят става по-равен, но доста кален. На 7,7-мият километър от състезанието, пътят се разклонява вляво и се пресича Оградишка река. От там започва и стръмно каменисто изкачване към първия чекпоинт „Чакалото“. Това са 3 км, през които на голяма част от участниците ще се наложи да бутат своите велосипеди. След „Чакалото“ следват няколкостотин метра по-равен участък преди завоя вдясно и атаката към вр. Джуренец. До върха има както много стръмни участъци, така и участъци, в които може да разгърнете скоростния потенциал на велосипеда ви.

Веднъж изкачили вр. Джуренец, пред вас ще се открият величествени гледки към вр. Чукава и вр. Мургаш. Там ще бъде и вторият чекпойнт. След вр. Джуренец, следват многобройни спускания и изкачвания на хълмчета или малки връхчета. Теренът е от хубав горски път, до терен с множество локви, кал, както и силно каменисти участъци. Ще минете и през трети чекпойнт преди махала „Кръстец“. По пътя си ще се насладите на гледки към вр. Издримец, вр. Козница, вр. Голяма чукла и др.

Вече веднъж стигнали и до мах.“Кръстец“, следва 8 километрово спускане до центъра на с,Батулия, откъдето ще се отправите до финала на състезанието, отново при паметника на майор Томпсън.

ВАЖНО!!! Всички участници трябва да са с подходяща екипировка, като минимумът е каска и ръкавици! Велосипедите трябва да са в добро техническо състояние, а всеки участник трябва да има попълнена декларация.

Препоръчително е участниците да си носят вода, храна, резервни гуми, помпи и инструменти.

На всеки чекпойнт (3 на брой), ще има вода, вафли и лимитирано количество резервни гуми.

Записването става САМО онлайн през сайта до 22.06 (сряда), таксата за участие е 5 лв, които се плащат на място при получаване на номер, като таксата ще включва групова застраховка на участниците за състезанието.

Повече информация и новини – http://www.djurenec.com/

Djurenec Quest

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори