Джуренец Куест се завръща с награден фонд и много изненади

Едно от най-приятните крос-кънтри състезания „Джуренец Куест“ ще се проведе за трета поредна година!

Тази година надпреварата е на 16 юни като започва от 10:30 часа в град Своге. в града е и финала като преди това колоездачите ще трябва да се изкачат до връх Джуренец (1397 м) и да се спуснат обратно като положителната денивелация е 1700 метра, а трасето е с обща дължина около 43 километра.

Интересното е, че за разлика от много други подобни състезания, в „Джуренец Куест“ ще има награден фонд от 1350 лева. Победителят при мъже 19-40 години ще получи 200 лева, вторият 150, а третият 100. В останалите категории, а именно младежи 16-18г., ветерани 41+г. и жени 16+г., топ 3 получават по 150, 100 и 50 лева.

Записването за състезанието продължава до 15 юни включително, а на следващия ден между 8:30 и 10:30 участниците ще получат стартовите си пакети.

За състезатели и публика ще има и още забавления освен самото състезание. Ще има диджей и водещ, игра с публиката, томбола с награда велосипед, както и сръбска скара и бира.

Ето и подробности за трасето:

Стартът ще бъде даден от стадиона на град Своге, след което предстои набиране на височина към с.Желен – махала „Драганово Бърдо“ и към с.Лесков дол. Следва излаз на пътеката Ком-Емине в посока към вр.Чукава и вр.Джуренец. Атаката на вр.Джуренец е тежка, като най-високата точка от маршрута е именно на него – 1394 метра. От върха се откриват величествени гледки към вр.Чукава, вр.Мургаш, вр.Козница и Витоша планина. Следва спускане и обиколка в землищата на с.Лесков дол, с.Батулия и с.Буковец, като финалът на състезанието отново е на градския стадион в Своге.
Маршрутът минава през вековни дъбови и букови гори, пасища и чукли. Освен уникалния пейзаж, състезатели ще могат да се полюбуват и на много диви животни, които обитават свободно и необезпокоявано красивата местност, живейки в хармония с природа, пастири и туристи.

На всеки чекпойнт ще има минерална вода за състезателите. На СТАРТ/ФИНАЛ ще бъде изградена шатра от BAZE, където, в случай на нужда, велосипедите ще могат да бъдат ремонтирани. Ще има и водоструйка за измиване на велосипедите. Времената ще бъдат автоматично отчитани от DRACE.bg.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори