Дивчовото

Назаем от hiperturshia.com

Автор на описанието на маршрута: Красимир Великов

Стара планина: разделя България на Северна и Южна. На запад се простира до реките Търговишки Тимок и Височица, а на изток, при нос Емине достига до Черно море. Най-високият връх на Стара планина е връх е Ботев – 2376 м. От планината извират реките Лом, Огоста, Янтра, Русенски Лом, Камчия.

Дивчовот: „Та, Дивчовото не е никак диво. Даже е много уредено, красиво и по местна традиция – неприлично дълго. Малко преди входа (вляво на пътя) има разкошна поляна за палаткинг, след която (вдясно) е разклона за трите хижи в района. Бърз макадам ви качва където си поискате, като добрата новина е наличието на няколко пътеки (непроверени) и още три (сигурни) + една (за пешеходен туризъм), на която велосипедите ви ще са (почти) напълно излишни.“

Ниво: типични старопланински карания, свързани с необходимост от поне начален към среден опит и умения (за ниските пътеки) и среден към напреднал (за билните изпълнения).

Дължина:  29,33 км. Денивелация:  изкачване-  1,538 м, спускане- 1,259 м.

дивчовото

дивчовото профил

GPS:  http://www.gpsies.com/map.do?fileId=rhlotubwmoekteem

За още интересни маршрути във Витоша и други планини, посетете http://www.hiperturshia.com/pismena-Routes+in+Bulgaria-29.html или прочетете другите ни статии в секция „Маршрути“.

* „ВЕЛОКАФЕ БГ“ ООД не носи отговорност за съдържанието, точността и коректността на описанието, gps-следата и състоянието на маршрута. Съветваме колоездачите да не надценяват уменията си и да избират подходящи за нивото им пътеки в планината. Ако имате някакви корекции или забележки по отношение на маршрута, нашишете го като коментар под статията или ни пишете на info@velocafe.bg

Гост автор
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори