Победителят в Обиколката на България смени отбора

Победителят от Обиколката на България 2013 Реми Ди Грегорио ще се завърне към повече елитни състезания през сезон 2014. Това стана ясно, след като французинът напусна досегашния си отбор Martigues SC-Vivelo и се присъедини към бившия свой тим La Pomme Marseille.

В Martigues Ди Грегорио караше с българските велосипеди Vivelo, a негов съотборник бе Николай Иванов. 28-годишният колоездач обаче е преценил да се завърне към тима от Марсилия, което значи, че няма да имаме удоволствието да го наблюдаваме в България през следващата година.

Както е известно, Ди Грегорио има солидна визитка, но допинг скандал през миналата година попречи на кариерата му. Той стана професионалист през 2005, когато бе считан за един от най-добрите катерачи сред младите колоездачи. Ди Грегорио изкара 6 години в FDJ, след което кара и за Astana и Cofidis. Като състезател на Cofidis по време на Тур дьо Франс 2012, той бе арестуван от полицията по време на първия почивен ден заради допинг. Cofidis моментално го уволниха, но през април тази година Ди Грегорио бе признат за невинен, тъй като всъщност се доказа, че продуктите са били легални витамини и осъди бившия си отбор.

Така Ди Грегорио се озова в Martigues, с който най-големият му успех бе именно спечелването на Обиколката на България.

Множеството трансфери на състезатели не му позволи да се завърне в професионален отбор, но пък ще получи възможността да се докаже в един от най-големите континентални отбори във Франция, в който е бил и в юношеските си години.

Очаква се през следващия сезон La Pomme Marseille да бъде поканен в повечето френски състезания извън Световния тур.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори