Шампион от Обиколката на България и съотборник на Михайлов хванат с EPO

Французинът Реми Ди Грегорио, който е съотборник на Николай Михайлов в Delko Marseille Provence KTM, е временно отстранен от колоезденето, след като в допинг пробата му са открити необичайно високи нива на кръвния допинг EPO.

Пробата на Ди Грегорио, която е взета след петия етап на Париж-Ница, има наличие на дарбепоетин, което е известно и с името на марката Аранесп, рекомбинантен човешки EPO хормон от второ поколение.

От Delko обявиха, че са „шокирани и разочаровани“ да научат, че Ди Грегорио е дал положителна форма и потвърдиха, че той е отстранен поне временно.

„Засрамен и главозамаян съм. Ще се чувствам измамен дълбоко в сърцето си, ако резултатите от теста се потвърдят“, сподели клубният мениджър Фредерик Ростаинг. Той призна, че случаят „поставя под сериозна въпросителна вярата в 20-годишния проект на отбора, който се гради на етиката.“

Ди Грегорио е част от Delko Marseille от 2014-а година, а от началото на сезона има отлични резултати – спечели класирането за катерачи в Etoille de Besseges, етап от Tour la Provence и финишира трети в третия етап на Париж-Ница.

Ди Грегорио бе в центъра на вниманието и през 2012, когато в първия почивен ден на Tour de France, като част от Cofidis, той бе арестуван от френската полиция поради съмнения, че има забранени вещества в хотелската си стая. В крайна сметка те се оказаха хранителни добавки, а французинът заяви, че никога не се е допингирал.

Като състезател на Martigues Ди Грегорио спечели Обиколката на България през 2013-а.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори