Брайсленд и Карпентър номер 1 в Световната купа по спускане в Леоганг

 

Джош Брайсленд и Манон Карпентър спечелиха състезанията при мъжете и жените от четвъртия кръг на Световната купа по спускане, който се проведе в Леоганг.

При жените разочаровалите преди седмица във Форт Уилям Карпентър и Рейчъл Атертън този път показаха класата си като Карпентър взе втора победа за сезона, а Атертън остана втора на три секунди зад нея.  Мириам Никол бе първата, която слезе под 3:50 минути, а това се оказа достатъчно за третото място. След нея Атертън записа време с почти секунда по-бързо, а победителката от третия кръг Емелин Раго остана зад Никол.

Карпентър бе последна по трасето и показа, че е много по-бърза от останалите, записвайки време с 2.7 секунди по-добро от това на Атертън.

В класирането Карпентър води със 780 точки, Раго е втора с 690, а Никол трета с 662.

При мъжете световният шампион Грег Минар постави летвата високо, записвайки време от 3:20 като по този начин подобри най-доброто квалификационно време на Лоик Бруни.

Дойде време за топ 5, а колоездачите се доближаваха максимално до времето на Минар, но така и не успяваха да го подобрят.

Това първи направи Джош Брайсленд, който с време от 3:18.749 зае първото място. Лидерът в Световната купа Арън Гуин проведе лошо спускане и едва стигна до финала, колкото да запише някакво време, дало му последното място. Така остана само Бруни. Французинът бе най-бърз при първите две междинни засичания, но в последната част загуби темпо и така позволи на Брайсленд за първи път в кариерата си да се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка.

В класирането води Броснан с 634 точки, следван от Гуин с 605 и Брайсленд с 547.

Запис от състезанията вижте ТУК!

А можете да се насладите и на снимки от състезанието:

снимки: Red Bull Media House

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори