Демар изпревари Жилбер за втория етапен успех на Енеко Тур

Французинът Арно Демар от FDJ показа отлични спринтьорски умения, благодарение на които спечели втория етап на Енеко Тур и поведе в генералното класиране.

По всичко изглеждаше, че Филип Жилбер ще извоюва победата в днешния ден, след като бе отлично изведен от съотборниците си от BMC, но въпреки това той не успя да попречи на Демар да го изпревари малко преди края. Трети завърши Тайлър Фарар от Garmin-Sharp.

За Жилбер това бе деветият път през сезона, в който завършва в топ 3, но все още няма победа. „Беше перфектно. Мислех, че това ще бъде моят момент. Трябваше да спринтирам 200 метра нагоре, което обикновено мога. Но Демар дойде много бързо и не можех да отговоря“, обясни Жилбер.

21-годишният му сънародник пък не само взе етапната победа, а и изпревари Марк Реншоу (Belkin) в генералното класиране. Реншоу спука гума 2 километра преди финала, което му попречи да завърши. Само 11 колоездача завършиха с времето на победителя, а още 20 състезатели бяха с 5 секунди назад. Това време бе присъдено и на Реншоу, а по този начин Демар му поведе в класирането с 3 секунди. Жилбер е трети на 4 секунди.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори