Дегенколб спечели „състезанието за всеки“ Vattenfall Cyclassics

Джон Дегенколб спечели най-престижното колоездачно състезание в своята родина Германия. Спринтьорът на Argos-Shimanо грабна успеха в единственото немско състезание от календара на Световния тур – Vattenfall Cyclassics. Втори остана сънародникът на Дегенколб – Андре Грайпел (Lotto Belisol), а призовата тройка довърши Александър Кристоф (Katusha).

24-годишният Дегенколб прецени силите си отлично и в края на 246-километровото състезание в Хамбург бе по-бърз от Грайпел, който трябваше да се задоволи с второто място. Кристоф пък успя да удържи атаката на Хосе Хоакин Рохас (Movistar) и Елиа Вивиани (Cannondale), които завършиха съответно четвърти и пети. За Дегенколб това бе едва втората победа за сезона след успеха в петия етап на Giro d’Italia.

Vattenfall Cyclassics е ежегодно еднодневно състезание около Хамбург, което се провежда за първи път през 1996 година, а от 2005-а е част от UCI ProTour.

То е известно като „състезанието за всеки“, тъй като в него може да участва всеки желаещ без изисквания към колоездачите. Все пак броят на участниците е лимитиран и желаещите трябва да се запишат месеци по-рано.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори