„Деца на колела“ в Ловеч – на 10-11 септември

Превръщащото се вече в традиция велосъстезание за деца и младежи „Деца на колела“ ще се проведе за трета поредна година в Ловеч.

Интересното събитие за младите се провежда малко преди старта на новата учебна година като датите тази година са 10-11 септември.

Ето още подробности от организаторите в лицето на Concept Creative:

За трета поредна година в Ловеч ще се проведе велосъстезанието за деца и младежи „Деца на колела“. По традиция събитието се провежда малко преди старта на новата учебна година и има за цел да събере всички запалени млади колоездачи в интересна надпревара сред природата.

„Деца на колела“ ще се проведе на 10-11 септември, като част от спортния календар на града. Събитието се финансира се изцяло от община Ловеч, а участието в него е напълно безплатно. През последните години в състезанието се включват близо стотина участници от цяла България на възраст от 4 до 18 години, а целта на организаторите е тази година участниците да са още повече.

Състезанието се провежда в емблематичния за града парк Стратеш по специално изградено трасе за спускане. Трасето е с дължина около 1 километър и е изпълнено с разнообразни елементи, като скокове, виражи и други естествени и изкуствени препятствия. За най-малките участници на възраст от 4 до 7 години се подготвя отделно трасе с дължина около 300 метра с лек наклон и без трудни, технични участъци.

В състезанието могат да се включат всички желаещи на възраст от 4 до 18 годишна възраст, като е необходимо да се регистрират предварително онлайн тук – https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSen020pmZCemVdHE-ZaFNzI4PYzLRo5tlualmFXTdq__hephQ/viewform или на място в отредените часове за регистрация. Задължително условие за всички участници е да карат с каска и да имат необходимата екипировка.

Тази година състезанието е включено и в календара на Българския колоездачен съюз, като трети кръг от Българските Детски Байк Серии и се очаква в него да се включат някой от младите надежди на родното колоездене.

ПРОГРАМА:
Събота, 10 Септември
12:00 – 18:00 – Оглед на трасето
16:00 – 18:00 – Регистрация

Неделя, 11 Септември
8:00 – 10:00 – Регистрация
9:00 – 11:30 – Тренировка
11:00 – Състезание деца 4-6 годишни
12:30 – Квалификация
15:00 – Финали
17:00 – Награждаване

 

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори