Дайте своята оценка за велоалеите в София

Колоездачите в София най-вероятно вече са видели новите велоалеи и велосипедни ленти в столицата. Поради тази причина сдружение „Велоеволюция“ иска вашето мнение за велоалеите в София като целта е да бъде дадена представа доколко велосипедистите са доволни от изградената за тях инфраструктура.

Ето и подробности от „Велоеволюция“:

Всички видяхме новите велоалеи и велосипедни ленти в София. Наред с изненадата и коментара че “нещо се прави”, остават и забележките към качеството на изграденото и безопасността. Много от нас карат всеки ден из града и познават голяма част от съществуващите велоалеи – и новите и старите. Нека заедно да си дадем обективна равносметка какви са постиженията при изграждането на столичната велосипедна мрежа.

Важно е наистина да сме обективни и затова се вгледахме в професионално възприетите общи критерии за велосипедна инфраструктура.

  • безопасност
  • непрекъснатост
  • комфорт
  • директност
  • привлекателност

Тези пет критерия са препоръчителни за използване още на етап планиране на велосипедните алеи. Подробностите за това какво включват те, можете да видите на стр. 33-35 тук.

И така нека започнем с оценката на велосипедните алеи в София. Всеки софийски велосипедист може да избере някоя велосипедна алея, да я оцени използвайки 5-те критерия, да посочи нейните предимства и недостатъци, както и опасните места които трябва да се подобрят. Можете да попълните анкетата с оценка за повече от една велоалея, както и да видите общите резултати. А те вече се трупат.

Обобщеното потребителско мнение ще даде представа доколко велосипедистите са доволни от изградената за тях инфраструктура. В комбинация с равносметката за завършените използваеми велосипедни алеи ще разберем и дали кметското обещание за 100 км. велоалеи е изпълнено успешно.

Велосипедната оценка започва тук и сега!

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори