„Да смажем рака” с колоездене!

Благотворително каране. Със сигурност повечето запалени велосипедисти са си казвали поне веднъж „колко хубаво би било да покарам за благотворителност“. И какво ви спира всъщност? Историята по-долу е за нещо, което ще се случи не чак толкова далеч от страната ни и не при толкова различни условия.

Седем души се изправят пред предизвикателството на живота си с посланието „ДА СМАЖЕМ РАКА!“.
През следващите 14 дни те ще изминат с велосипедите си почти 1700 километра, ще изкачат трите най-високи планини във Великобритания и ще карат каяк повече от 200 километра, за да съберат пари и да помогнат на деца, болни от рак.
Отборът с име „Fair Few Miles“ ще обедини сили, за да се изправят срещу серия от предизвикателства, които никога не са правени едновременно, в рамките на едно събитие. Когато човек погледне какви са плановете им, не е трудно да се досети защо не е опитвано досега. Те ще трябва да се справят с променливите и непредвидими климатични условия и терени, за да съберат пари за подкрепа на организацията „Деца, болни рак – Великобритания“, която има като своя цел определяне причините за болестта, лечение и грижи за деца с онкологични заболявания… Ако това не ги мотивира да не се откажат, няма какво друго!
Засега смелчаците са събрали над 5000 английски лири, а ако и вие желаете да подкрепите каузата им – http://www.justgiving.com/fairfewmiles .
Разказваме ви тази история с надеждата скоро и у нас да организираме подобни предизвикателства с такива благородни цели.
Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори