Да обиколим България на колело за болните от Хънтингтън!

Да обиколим България на колело за болните от Хънтингтън! Тази благородна инициатива отправят от Българска Хънтингтън Асоциация с цел информираност и съпричастност към хората, страдащи от нелечимото наследствено заболяване на Хънтингтън в България.

По този повод в България идва Джероен Де Шепър със своята мисия “Обиколи държава на колело за Хънтингтън” . От 9-ти до 15-ти август, той ще прекоси на две колела заедно с всички желаещи Бургас, Варна, Шумен, Велико Търново и още много места в памет на своите роднини, жертва на тежката нелечима болест.

Станете част от тура, вдъхнете кураж на страдащите от Хънтингтън, докато преживявате приключение!

Можете да се включите на всеки етап във Велотура,на малки или по-големи отсечки.
За да участвате пишете на info@huntington, или на официалната Фейсбук страница на Асоциацията.

Събитието във Фейсбук!

Ето какво пише Джероен на страницата на своят мисия:

“Повече от четири месеца обикалям на две колела в Европа, подтикван напред от топлите приветствия на хората които подкрепят моята мисия. Преминах над 12.000 км на колело и бях приет в над 40 къщи на хора засегнати от болестта на Хънтингтън ! 
По време на моите пътувания съм получил не само морална но и финансова подкрепа. Бих искал да благодаря на всички, които допринесоха с повече или по-малко. Финансовата подкрепа, която получихме за Хънтингтън е огромна: вие дарихте повече от 15,000 евро! 
Тези пари ще бъдат използвани за изследвания за нови лекарства за болестта и за стартиране и разработваме на нови сдружения на болни в Източна Европа и изграждане на къщи за грижа за болните от Хънтингтън. Тази помощ ще предостави и по-добра позиция да бъде предложена подкрепа на семействата, които са засегнати от Хънтингтън.
Това лято целта ми е да направя пътуване от 700 км в 7-дневен срок за Българска Хънтингтън Асоциация: от Черно море до София. Този път няма да се справя сам. Eva, моята приятелка, ще пътува с мен през страната. Така, със собствените си очи, ние ще видим от какво се нуждаят семействата засегнати от болестта и да допринесем с малкото, което можем. Ние заминаваме на 8-ми август и ще се срещнем с Наталия и Константин в България. 
Благодаря отново!
Дарения за Българската Хънтингтън Асоциация са добре дошли чрез банков и/или он-лайн трансфер на банковата сметка на Европейската или Българската Хънтингтън Асоциация със съобщението “подкрепям Велотура в България”

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори