Да караш велосипед в Киргизстан (ВИДЕО)

Наскоро Tito Tomasi качи в Youtube този страхотен видеоклип на приключенията си в Киргизстан. Видеото определено си заслужава, като след него дори започнахме да разглеждаме цените на самолетните билети за Киргизстан. Ето какво разказва за престоя и карането си там:

„Исках да отида в Киргизстан от повече от девет години, а ето че през август най-накрая това да се случи. След триседмичното ми приключение съм изключително радостен да го споделя с вас.

Аз и най-добрият ми приятел бяхме отишли там с велосипедите си Rocky Mountain Altitude/ http://www.bikes.com/en . Пътуването ни представляваше редуване на ходене с колоездене, защото някои от терените бяха прекалено каменисти, сурови и трудни за каране. Натъкнахме се на група от овчари, които прекарват летата в тези планини, често над 7000 метра надморска височина.

kirgistan3

Въпреки сравнително бедните ни знания по руски език, те ни демонстрираха огромното си гостоприемство, както и щедри и изобилни предложения за местна храна. Тези трогващи човешки моменти допълниха невероятното изживяване на карането в този уникален, забравен регион на света.

Понякога теренът напомняше на Алпите, но в следващия момент мащабът и дивостта му просто не можеха да бъдат описани. Теренът бе изключително предизвикателство за мен, както и колелото ми, което за щастие издържа всичко, което тези земи успяха да предложат като препятствие за него.

Kirgistan

Надявам се това пътуване ще вдъхнови и други да посетят Киргизстан. От красивите гледки към топлината на хората, това е страна, която си струва да се проучи и обиколи.”

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори