Световният шампион спечели и второто американско състезание по колокрос

Вут Ван Арт разби конкуренцията и стигна до втората си победа от също толкова стартове в Световната купа по колокрос. Това се случи на Джингъл Крос в Айова Сити, САЩ в събота.

Световният шампион счупи пръст на крака си при успеха в първия кръг на Крос Вегас в сряда, но все пак реши да започне и във второто американско състезание.

Това се оказа вярното решение, защото дори и механичен проблем в началото не можа да го спре от спечелването на нова солова победа, този път пред Кевин Пауелс и Лоренс Свеек.

Тежката кал накара много от колоездачите да носят велосипедите си на моменти, а това бе допълнителен минус за Ван Арт, който загуби време във втората обиколка заради проблем с колелото.

Това обаче не повлия на темпото му. Михаел Вантуренхут бе начело в началото на третата обиколка с малка преднина от група от седем преследвачи. Ван Арт пък бе след първите 20, но във втората преследваческа група.

В четвъртата от шестте обиколки Ван Арт се присъедини към първата група. а Вантуренхут продължаваше да води, а Свеек водеше преследването. Херманс и Ван Арт също се справяха добре и настигнаха двамата лидери.

В последствие обаче световният шампион наложи убийствено темпо, което не бе по силите на конкурентите му. Единствено Свеек успяваше да поддържа интригата, но и той показа признаци на умора и бе изпреварен от Ван Арт, който премина безпроблемно последните две обиколки, за да стигне до победата.

Снимка: cyclephotos.co.uk

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори