Холандска победа в Световната купа по колокрос във Фалкенбург

Вторият кръг от сезон 2015-2016 в Световната купа по колокрос се проведе във Фалкенбург, Холандия през уикенда, а победата при мъжете бе за местния любимец Ларс ван дер Хаар.

Холандецът отнесе конкуренцията по тежкото трасе за трета поредна година, а Вут Ван Аерт запази лидерската си позиция в генералното класиране, благодарение на второто си място във Фалкенбург.

Състезанието в неделния следобед бе белязано от внушителната контра атака на Ван дер Хаар по време на втората обиколка. Той отвърна на бързата откриваща обиколка на Ван Аерт, който в последствие не успя да отговори на темпото на холандеца.

Преследваческа група от трима белгийци в лицето на Ван Аерт, Свен Нис и Кевин Пауелс опита с общи усилия да настигне Ван дер Хаарт, но в нито един момент триото не представляваше заплаха за 24-годишния холандец, който кара сам почти през цялото състезание.

По средата на надпреварата Пауелс изостана спрямо Нис и Ван Аерт, а пасивът спрямо лидера бе половин минута.

В последната обиколка Нис не затрудни Ван Аерт за второто място, а самият той завърши трети. Пауелс пристигна на финала четвърти на минута след победителя. Швейцарецът Жулиен Тарамарказ бе най-бърз от останалите и зае пета позиция пред младока Михаел Вантуренхут.

При дамите победата грабна Ева Лехнер след страхотна битка с Ники Харис. Двете караха заедно дълго време преди Лехнер да се откъсне при оставащи две обиколки. Зад нея ситуацията бе много интересна като Кейтлин Антоньо поставяше под напрежение Харис. Британката се прости със заслужен медал, след като катастрофира по каменистото спускане на последната обиколка, а това позволи на Антоньо да завърши втора на 10 секунди зад Лехнер. Чехкинята Павла Хавликова допълни топ 3.

Лехнер се изкачи на първо място в генералното класиране със 110 точки, втора е белгийката Сане Кант с 85, а трета е Антоньо с 65.

Вижте и страхотни снимки от състезанието!

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори