Ван дер Поел с победа в Хоогерхейде, Пауелс е №1 в световната купа

Матьо ван дер Поел постигна забележителна победа в състезанието от Световната купа по колокрос в Хоогергейде, което е организирано от легендата и негов баща Адри ван дер Поел.

20-годишният холандски национален шампион се изстреля далеч пред останалите колоездачи още в първата обиколка, след което с впечатляваща класа прекара цялото състезание самостоятелно на лидерската позиция, за да има време дори да размаха холандския флаг, пресичайки финалната линия.

„Беше наистина хубаво. Публиката крещеше през цялото време. Беше много трудно, но беше толкова забавно, особено защото това е състезанието на баща ми“, сподели Ван дер Поел след успеха. „След тежка седмица на тренировки може да се развие по различни начини. Нямах намерение да карам сам през цялото състезание, но после прецених, че с няколко бързи обиколки може да съм в безопасност.“

Друг младок – Вут Ван Аерт проби късно в състезанието, за да заеме второто място с минута зад Ван дер Поел. Джани Вермеерш зае третата позиция, което бе и първото му място на подиум за Световната купа.

В същото време Кевин Пауелс завърши на четвърто място с времето на Вермеерш, но празнува бурно, тъй като това класиране му осигури и на теория победата в крайното генерално класиране за Световната купа. Неговият най-голям съперник Ларс ван дер Хаар финишира пети в Хоогерхейде, което единствено му позволи на свой ред да узакони втората си позиция в класирането.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори