Голямата Мариане Вос е новата стара световна шампионка по колокрос

Мариане Вос е новата стара световна шампионка по колокрос! Легендарната холандска направи изключително състезание по време на шампионата в Хоогерхейде и по брилянтен начин завоюва световното злато.

Вос се отскубна от останалите още по първата обиколка и единствено увеличаваше преднината си, а за другите остана борбата за второто място. То бе спечелено от Ева Лехнер, а Хелен Уайман завоюва бронза.

Голямата фаворитка в състезанието беше Кейти Комптън, която категорично бе спечелила Световната купа, но проблеми в началото и сблъсък с Павла Хавликова я оставиха в задни позиции и тя завърши едва девета.

Завършилите на първите три места поведоха състезанието в ранните му етапи като начело бе Уайман. На първото изкачване доминацията на Вос започна и в края на обиколката тя вече имаше преднина от 5 секунди пред Лехнер и 19 пред Уайман и Кант.

2014-cyclocross-world-champs-hoogerheide-182-blog

На старта на финалната обиколка авансът на Вос вече бе 53 секунди пред Лехнер и 1:09 пред Уайман и Кант. В нея холандката отново бе перфектна, а Уайман се справи с Кант и дори подгони Лехнер, но все пак италианката запази второто място.

2014-cyclocross-world-champs-hoogerheide-193-blog

Репортаж от състезанието при жените ТУК!

Домакините имаха поводи за радост в състезанието при младежите, в което почетната стълбичка бе съставена от трима белгийци. Световен шампион стана Тийс Аертс, следван от Яник Пеетерс и Йеле Шурманс.

2014-cyclocross-world-champs-hoogerheide-175-blog

 

Репортаж от състезанието вижте ТУК!

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори