Младостта превзе колокроса: Ван дер Поел е световен шампион

 

Младостта пребори опита в състезанието при мъжете на Световното първенство по колокрос. Новият световен шампион e 20-годишният Матьо ван дер Поел, а втори и трети завършиха съответно Вут ван Ерт (на 20г.) и Ларс ван дер Хаар (на 23г.).

Само преди седмица Ван дер Поел постигна първата си победа в състезание от Световната купа, а в Тибор (Чехия) използва същата стратегия, която в крайна сметка отново му донесе успех. Холандецът се изстреля в челните позиции още в самото начало и с много високо темпо в първите обиколки успя да се откъсне от преследвачите.

Авансът на младока в нито един момент не бе особено голям, така че интригата се запазваше до последната обиколка. Той обаче удържа на напрежението, за да се поздрави с огромния успех. През по-голямата част от състезанието на второ място бе Ван дер Хаар, който в един момент скъси дистанцията на 10 секунди и изглеждаше, че може и да настигне сънародника си. В последният обиколки обаче силите на холандеца не стигнаха и в крайна сметка след финален спринт той изгуби и второто място за сметка на Ван Ерт.

Белгиецът водеше дълга битка с Кевин Пауелс, който обаче изостана и в последствие финишира четвърти, на минута зад победителя. Зад него останаха Ванторнут, Меойсен и Джани Вермееш. Легендата Свен Нис направи слабо състезание и остана едва 17-и.

При дамите шампионка стана Полин Феран-Прево, Михаел Вантуренхут взе златото при мъжете до 23 години, а победител при юношите е датският супер талант Симон Андреасен.

Пълно повторение на състезанието при мъжете:

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори