„CYCLE ME HOME“ – От Мадрид до Будапеща с fixie

 

За едни хора карането на fixie (колело с фиксирано движение) е просто хоби, за други – начин на живот. Филмът „CYCLE ME HOME“ представя 38-дневното пътуване на няколко унгарски студенти, които били на обмен в Мадрид, Испания. След края на семестъра те просто решили да се приберат … с фикситата си.

Пътуването вдъхновило доста хора покрай тях и накрая резултатът бил следният: след завършването на пътуването Мадрид – Будапеща през 2011 г., „CYCLE ME HOME“ се превърнало в търговска марка и отбор, който продължава да кара здраво и да снима страхотни филми.

Много ни хареса мотото им: „Тръгвате като непознати, пристигате като приятел или тръгвате като приятели и пристигате като отбор“.

Във филма има много забавни моменти с духовитите студенти, които през цялото време запазват доброто си настроение, страхотни нощни карания и трикове по улиците, срещи с органите на реда, групово преодоляване на всякакви проблеми – травми или технически неизправности, срещи с различни субкултури и особености на различните региони, къмпингуване … като цяло всичко, за което може един пътешественик с колело да мечтае!

Посланието на клипа: взимай колелото, избери си дестинация и тръгвай! Животът е пълен с интересни истории и предизвикателства, които само чакат да бъдат открити от теб и има само едно сигурно нещо: каквото и да търсиш, то е там, навън – отиди и го намери!

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори