Дарил Импи спечели първия етап на Критериум Дофине

Дарил Импи (Mitchelton-Scott) спечели първия етап в Критериум Дофине. Сериозната скорост в последните 5 километра на изпълнения с изкачвания и спускания етап намалиха пелотона до само 65 колоездачи и попречиха на много от спринтьорите да покажат своите качества.

В такава ситуация Импи демонстрира своите спринтьорски качества, получи и пространство, в което да атакува мощно. В последните метри южноафриканският шампион изпревари лидера Михал Квятковски (Sky) а в спринта бе с няколко велосипеда разстояние пред Жулиан Алафилип (Quick-Step Floors) и Патрик Акерман (Bora-Hansgrohe).

Квятковски финишира пети с времето на Импи и запази жълтата фланелка. С времевия бонус обаче Импи се изкачи на второ място в класирането, на 2 секунди зад лидера. Всички фаворити също завършиха в челната група, така че не загубиха време.

За Импи това бе четвърта победа за 2018-а. Той спечели генералното класиране в Тур Даун Ундър в началото на годината, а след това състезанието на шосе и часовника в шампионата на Южна Африка.

„Да победя хора каот Квятковски и Алафилип точно преди Тур дьо Франс е хубава стъпка в моята кариера. Да спечеля на Дофине, това е голямо състезание. Понякога хората мислят, че си един от фаворитите, но да го повярваш е различно нещо. Днес просто продължих да се боря до края. Беше хубаво да покажа на себе си, че мога да бъда там“, заяви Импи.

Във вторник пред отборите предстои отборния часовник, който е идентичен с този в Тура.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори