Де Хендт със солидна солова победа на старта на Critérium du Dauphiné

Томас Де Хендт (Lotto Soudal) спечели откриващия етап на Critérium du Dauphiné след великолепно каране в откъснала се група.

Белгиецът е истински специалист на откъсванията като има победи на Стелвио в Giro d’Italia 2012 и на Мон Венту в Tour de France 2016, а в неделя отново стори това, което може най-добре, а по този начин облече и лидерската фланелка.

Де Хендт успя да изтърси Аксел Домонт (Ag2r La Mondiale) по последното изкачване преди Сент Етиен. В крайна сметка Домонт завърши на 45 секунди зад него, а с пасив от още 12 Диего Улиси (UAE Team Emirates) спечели спринта между трима за третата позиция. Пелотонът пък дойде веднага след тях и включи всички големи имена.

Де Хендт и Домонт бяха най-силни в откъсналата се група от 7 колоездача и успяха да се откъснат от останалите при оставащи 2 обиколки по дългото 15-километра финално трасе.

Dimension Data и Orica-Scott бяха най-активни в основната група с цел да си осигурят спринтьорски финал. Това обаче не се случи и белгиецът реши всичко в своя полза с перфектно каране до края.

Крис Фрум, Ричи Порт и Алберто Контадор пък решиха да не рискуват излишно и запазиха силите си за следващите етапи на дългото една седмица състезание.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори