Изненада – Андрю Талански триумфира на Критериум Дофине

 

Голямата битка в Критериум Дофине бе между Крис Фрум и Алберто Контадор, но в крайна сметка изненадващо победителят се оказа друг – Андрю Талански (Garmin-Sharp). Американецът триумфира, след като в последния етап на състезанието успя да изпревари с достатъчно време лидерът до този момент Контадор. Вторият Фрум пък тотално се провали и изпадна от топ 10 на крайното класиране.

Иначе последният етап бе спечелен от Микел Ниеве (Sky), следван от Ромейн Барде (AG2R) и Адам Йейтс (Orica-GreenEdge).
Талански бе част от откъсналата се група и завърши четвърти, успявайки да запази необходим аванс спрямо опиталия късен щурм Контадор. Американецът изчака финала на испанеца, след което се разплака, осъзнавайки, че е победител.
„Влагаш целия си живот в нещо, жертвите, тренировките…моменти като този правят всичко това безценно“, сподели развълнуваният Талански след финала. „Само един такъв момент те кара да забравиш всичко останало.“

Контадор трябваше да кара без съотборници в по-голямата част на етапа и здраво се бори за трофея, но в крайна сметка не успя. В крайна сметка той остана на 1:15 минути зад Ниеве и на 1:06 зад Талански.

В генералното класиране американецът спечели с 27 секунди пред Контадор, а Юрген Ван Ден Брьок (Lotto Belisol) е трети на 35 секунди.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори