Бакелантс спечели спринта с Вестра за шестия етап на Критериум Дофине

 

Ян Бакелантс (Omega Pharma-QuickStep) завоюва победата в шестия етап на Критериум Дофине, след като бе по-бърз във финалния спринт между него и Люве Вестра (Astana). Дуото се откъсна от голяма водеща група в последните километри като с тях бе и Пим Лигхарт (Lotto), но той не издържа на темпото.

Вестра на няколко пъти опита безуспешни акции срещу Бакелантс. Колоездачът на Astana водеше спринта в последните 300 метра, но съперникът му бе запазил сили и в крайна сметка успя да го изпревари. Зденек Щибар (Omega Pharma-QuickStep) грабна третото място, водейки групата на откъсналите се колоездачи.

За Крис Фрум (Sky) етапът трябваше да е спокоен, но в последните 10 километра роденият в Кения шампион имаше доста проблеми. Той бе замесен в катастрофа, от която излезе с няколко рани. Все пак той довърши състезанието и така запази лидерството в генералното класиране с 12 секунди пред Алберто Контадор (Tinkoff Saxo) и Вилко Келдерман (Belkin).

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори