Крис Фрум спечели първата голяма битка с Контадор на френска земя

 

Първата битка на френска земя между Крис Фрум (Sky) и Алберто Контадор (Tinkoff-Saxo) бе спечелена от Фрум, а случилото се във втория етап на Дофине Либере ни подсказва, че по време на Тур дьо Франс ни очаква страхотна надпревара.

След като бе най-бърз в часовника в първия ден, днес Фрум записа втора победа в състезание, превърнало се накрая в дуел между него и Контадор.

Група от шест елитни колоездачи, предвождана от Фрум, се отскубна от групата в последните 5 километра. В нея единствено Контадор бе в състояние да отговори на темпото на Фрум
Британецът спечели и втория етап на Дофине Либере. Останалите четирима бяха Винченцо Нибали (Astana), Вилко Келдерман (Belkin), Андрю Талански (Garmin-Sharp) и Юрген Ван Ден Броек (Lotto Belisol).

Контадор успя да удържи на две атаки на Фрум, но в последните 200 метра британецът успя да се отдалечи от испанеца, за да вземе победата. Келдерман се пребори за третото място на 4 секунди зад челното дуо, а Талански и Ван Ден Броек също успяха да намалят пасива си в последния километър. Винченцо Нибали обаче допусна да загуби 27 секунди и на практика вече се лиши от шансове за успех в генералното класиране.

В него Фрум води с 12 секунди пред Контадор, с 21 пред Келдерман, 33 пред Талански, 35 пред Ван Ден Броек и 50 пред Нибали.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори