33-годишен бивш елитен колоездач загина в катастрофа

Бившият професионален колоездач Арно Койо загина едва на 33-годишна възраст в автомобилна катастрофа, случила се в северна Франция в ранните часове на неделната сутрин.

Койо е бил пътник в кола, управлявана от колоездача на Cofidis Гийoм Леварле, която около 6.30 часа сутринта е излязла от пътя и се е забила в металните бариери. Койо е бил закаран в болницата в Амиен, където е починал от раните си няколко часа по-късно.

Леварле и третият пътник – колоездачът на Ag2r-La Mondiale Себастиен Минар са се отървали без контузии след трагичния инцидент.

Арно Койо бе професионалист между 2003 и 2012 година като кара за отборите на Cofidis, Unibet.com, Caisse d’Epargne и Saur-Sojasun, вземайки участие в 4 издания на Tour de France. Най-големите му успехи бяха сребърен медал от шампионата на Франция през 2008 и победата в състезанието Classic Haribo 2006. Койо се оттегли в края на 2012 година заради постоянни проблеми с коляното.

Поклон пред паметта му!

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори