Алберто Контадор остава в Tinkoff-Saxo до края на кариерата си

 

Алберто Контадор се споразумя за удължаване на договора си с Tinkoff-Saxo като ще остане в настоящия си отбор до 2016-а година, когато и най-вероятно ще сложи край на кариерата си. Настоящият контракт на испанеца бе до края на този сезон.

„За мен това беше нещо много важно. Знаех, че не мога да чакам много повече, защото ако трябваше да избера друга възможност, трябваше да бъде направено предварително, за да подготвим добре отбора. Обсъждахме всички аспекти и в Tinkoff-Saxo имаме група, за която напълно може да се гарантира в предизвикателството на Гранд Туровете“, споделя Контадор в изявление, публикувано от отбора във вторник.

„Вярно е, че беше важно да имам тези гаранции за 2016-а и поради тази причина съм много щастлив, че осъществихме сделката. Вече минаха 5 години, в които работя с Бярне Рийс и възможността да продължим още една година е задоволителна.“

По всичко изглежда, че Контадор ще завърши кариерата си в този отбор, тъй като след края на следващия сезон ще бъде на 34 години.

Самият Бярнe Рийс също изрази задоволство от оставането на Контадор в отбора. „Очевидно съм много щастлив, че Алберто поднови своя договор с Tinkoff-Saxo. Всеки знае, че съм голям негов фен и очаквам с нетърпение да работим заедно още една година. И за отбора е изключително важно да има за лидер шампион от неговия калибър.“

Контадор обяви решението си в навечерието на Тирено-Адриатико, състезание, което той спечели миналата година. Тази година конкуренцията е жестока като освен Контадор ще участват още Наиро Кинтана (Movistar) и Винченцо Нибали (Astana).

През този сезон Конта ще опита да стане първият колоездач след Марко Пантани, печелил Giro d’Italia и Tour de France в една година.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори