Concept Creative: Български Колоездачен Съюз?!

 

Организаторите на голяма част от елитните състезания по планинско колоездене у нас Concept Creative реагираха остро след интервю на председателя на Българския колоездачен съюз Петър Бончев за спортен сайт, в което Бончев си приписва заслугите за организираните състезания в България в последната година, без изобщо да спомене, че всъщност те са осъществени, благодарение на Concept Creative, различни клубове и ентусиасти и въпреки пречките от страна на федерацията.

В последно време от колоездачния съюз показват дейност, публикувайки отчет за 2013-а и стратегия за развитие на колоезденето до 2016 година, но явно това е единствено заради насроченото на 14 март отчетно-изборно събрание.

Ето как започва изказаната позиция от Concept Creative, която е аргументирана с факти и документи:

„Здравейте приятели!

Хората, които ни познават, знаят, че през последните повече от четири години, екипът ни се старае да създаде максимално добри условия за практикуване на планинското колоездене, независимо дали е кросс-кънтри, спускане или форкросс. Стараем се да правим добри състезания и да дадем възможност на вас, карачите, да се изправите срещу все по-добри атлети, а на публиката да не скучае нито за миг. Вярвам, че всички знаете това и ви благодарим за подкрепата!

От известно време обаче, спотайваме гнева си… Ако ви кажем, че той е насочен към Българския Колоездачен Съюз (БКС), едва ли ще изненадаме някого. Този път обаче чашата преля, гърнето се счупи или както искате го кажете. Причината много ни напомни една случка, в един друг спорт, който ние много обичаме и за организирането на най-голямото състезание не чухме дори благодаря… Тогава някак го преглътнахме, но сега няма как. Няма как да позволим на когото и да е да си приписва успехите на нашия труд… Без да спомене и думичка за нас… Без благодаря на едни хора и т.н.“

Целият текст на позицията на Concept Creative вижте ТУК!

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори