Победителят от Vuelta a Espana 2011 не може да си намери отбор

Победителят от Обиколката на Испания за 2011 година Хуан Хосе Кобо се наложи да се примири, че през сезон 2014 най-вероятно ще се състезава за Континентален отбор вместо за тим от Световния тур.

През 2011 Кобо надделя над Крис Фрум и Брадли Уигинс, но през последните две години е далеч от светлините на прожекторите и подиумите.

Кобо спечели титлата във Вуелтата с екипа на „Geox TMC”, но неочакваните му неуспехи го принудиха да премине в отбора на „Movistar”. Там също за жалост не успя да постигне нещо значимо. През 2012 г. Кобо завърши 30-ти в Тур дьо Франс и 67-ми във Vuelta а España, а тази година взе участие само в Giro d’ Italia, където завърши на 116-ото място.

В интервю за Biciciclismo той каза, че тренира усилено, но до този момент не успява да постигне удовлетворение по отношение на намирането на отбор. Надеждите на испанската звезда са за успехи с някой голям отбор през 2015 година. Той вече е получил отказ от Movistar и Caja Rural и вижда бъдещето си в Континентален отбор, а не в професионален тим от Световната федерация по колоездене.

Докато търси отбор, той продължава усилени физически тренировки. Кобо разказва, че тренира 4 или 5 дни в седмицата, а скоро ще започне да кара и ежедневно. Състезателят се чувства добре психически и разказва, че обича да се състезава.

Хуан Кобо е наясно освен с тежката икономическа ситуация във всички отбори, така и с факта, че в последните години не е във формата, в която е бил, когато спечели Вуелтата. Той заявява, че осъзнава вината си за слабото си представяне и за загубата на доверие от страна на отборите към него. Но въпреки това е изпълнен с оптимизъм и желание да навакса пропилените две години.

Сега Кобо е готов да приеме оферта и от по-малък отбор. В момента той е на 32 години и знае, че 2014 г. ще бъде изключително важна за него – или ще запише още една слаба година или ще обърне нещата на 180 градуса. Надява се да има шанс да се завърне в отбор на високо равнище през 2015 г. В противен случай най-вероятно ще последва край на кариерата му.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори