Полк превзе Чили във втория кръг от Световната купа по градско спускане

© Red Bull Media House

© Red Bull Media House

В неделя в чилийския град Валпарайсо се проведе вторият кръг от Световната купа по градско спускане. Словакът Филип Полк завоюва победата в едно от най-екстремните състезания по маунтин байк в календара – Red Bull Valparaiso Cerro Abajo.

50 елитни състезатели се събраха в чилийския град за 12-ото издание на състезанието, което се отличава със своето 1.7 километрото трасе, изпълнено с многоцветни и криволичещи улички, стръмни стълби и исторически забележителности. Финалната линия пък бе в самия център на града.

26 от 50-те байкъри се класираха за финала, в който големите фаворити бяха миналогодишният победител Марсело Гутиерес и спечелилият първия кръг за сезона Филип Полк В поредната здрава битка между двамата, словакът се оказа по-бърз и спечели титлата от Валпарайсо за трети път. Полк спря хронометрите на 2:28.06 минути, побеждавайки с малко над секунда големия си конкурент (2:29.48). Трети завърши чехът Томаш Славик с време 2:31.44.

„Беше страхотно да се спускам с максимална скорост по улиците, гледайки залеза. Беше тежко и бях доста изморен в края, така че съм много щастлив за моето време и титлата“, каза след финала победителят.

Насладете се на състезанието с нашата галерия от снимки:

Вижте и видео от състезанието:

Крайно класиране:

ranking

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори