Четвъртата кампания „До работа с колело” отново предизвиква всички велосипедисти

Четвъртата кампания „До работа с колело” отново предизвиква всички активни и потенциални начинаещи велосипедисти в България да използват велосипеден транспорт. Кампанията, организирана от сдружение „Велоеволюция“, ще протече от 1 до 31 май 2016 г.

„До работа с колело“ ще откриете на сайта www.bike2work.be където участниците от населени места от цяла България могат да се регистрират. Кампанията дава възможност за индивидуално или отборно участие. Отборите могат да бъдат както фирмени, така и на институции, университети, неправителствени организации или група от приятели. Чрез ежедневно въвеждане на изминатите километри с колело, всеки може да следи съревнованието в индивидуална и отборна класация, а и в класация по населени места. Най-упоритите отново ще бъдат отличени.

В рамките на кампанията изненади очакват велосипедистите в няколко български града благодарение на Национална велосипедна асоциация – партньор в тазгодишната кампания.

На 5 юни в София „До работа с колело“ ще отличи най-упоритите велосипедисти от цялата страна, както и най-велосипедния град, най-велосипедното село и най-задружните велосипедни отбори.

В миналогодишния месец май в „До работа с колело“ навъртяхме 70768 велосипедни километра изминати в 24 града и три села в България. Първите три града в класацията бяха София, Бургас и Варна, а като велосипедно село отличихме с. Кривина. От велосипедните отбори чудесно за поредна година се представиха Proxiad и Евро Геймс Технолъджи, а отличието за първи отбор заслужи задругата Колоездене-Бургас. Не можем да пропуснем и достойното представяне на един от малкото отбори от служители на държавната администрация – отборът НАП 2015.

С нетърпение очакваме надпреварата и през идващия май.

За повече информация: сайта на „До работа с колело“ – www.bike2work.be

Очаквайте: Какъв е шанса колелата да вземат надмощие като превозни средства в световен мащаб? Защо в самите транспортни задръствания се крие решението?

За контакти: Радостина Петрова
Тел.: 0882 07 90 99
Мейл: radost@velobg.org

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори