За втора поредна година ще има Черноморска колоездачна лига

 

За втора поредна година ще се проведе Черноморска колоездачна лига „Спринт“, в която през 2014-а освен момчета, ще участват и юноши младша възраст. Стартовете от програмата ще бъдат 15, стана ясно на пресконференция в Бургас във вторник.

Лигата стартира в събота в Поморие, а последното състезание ще бъде на 5 октомври в Слънчев бряг. Организаторите очакват във веригата да се включат поне 80 таланти.

За патрон на лигата е избран колоездач на столетието Димо Ангелов от Бургас. В Изпълнителния комитет влизат още мениджърът на колоездачен клуб „Несебър” Георги Енчев, зам.-кметът на Малко Търново Димитър Стоянов и представителите на спонсорите Станислав Енкин от Maxcom и Динко Георгиев от Дием спорт.

Съдийската комисия към лигата ще се оглавява от Мартин Грашев, който до миналата есен въртеше педалите за „Несебър”, но вече е слязъл от колелото. Той и подчинените му от комисията ще обслужват състезанията без възнаграждение. Дием спорт пък осигурява екипировката на всички участници без пари.

Наградният фонд се изчислява на 10 хил. лв. във формата на подаръци за първите десетима във всеки старт.

„Създадохме лигата, за да запълним една ниша в детско-юношеското колоездене. Така календарът за младите става наситен със състезания. Първоначалната идея беше да популяризираме спорта с велосипедите по Черноморието, но заради големия интерес географията се разшири”, заяви Георги Енчев, който обеща догодина в лигата да се включат и момичета.

„Приех с удоволствие да съм патрон на лигата, защото участват деца и юноши, а само от тях може да започне възраждането на колоезденето. Със спорт можем да предпазим младежта от пороците на съвремието и стоенето с часове пред компютрите, което влошава жизнеността на нацията”, добави Димо Ангелов.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори