Черни връх – Селимица- х. Селимица – Кладница

Назаем от hiperturshia.com

Автор на описанието на маршрута: Красимир Великов

ВИТОША: близостта до София и достъпността ѝ правят тази планина една от най-населените с колоездачи. Позволява практикуването на всички стилове (вкл. шосе) и поради това предлага буквално десетки алеи, пътеки и пътечета.

Черни връх – Селимица- х. Селимица – Кладница: „Една от най-забавните пътеки на Витоша, която бързо намери място сред любимите ми! До върха можете да се доберете по поне четири начина, затова няма да се спирам на тази част. Фокусът ще е върху спускането, което започва по класическата пътека от велорали Черни връх, т.е. към Конярника. На първата възможна отбивка хващате лявото и се озовавате пред връх Селимица. Излишно е да хваля спускането от Черньо, но никак не е излишно да хвърля поне две шепи комплименти! Ако сте с поне средни умения, истински ще оцените терена… Пътеката е чиста, със страхотно сцепление и очевидно велосипедно девствена. Има само няколко места, където ще се наложи да побутате метър-два, като всичко друго се кара на 100%! Спускането е от най-добрите, с много адреналин, а щом излезете на черния път и хижа Селимица (отдясно), вляво хванете продължението, което слиза чак до село Кладница – също ще ви отнесе! В случай, че не ви се слиза до Кладница, можете от хижата да се включите на изток към Острица, Витоша 100 и т.н.“

Дължина: 8.50 km. Денивелация: спускане – 1,252 m. 

Ниво – за да карате навсякъде и да се насладите на всички разкошотии на пътеката, трябва да сте с минимум средни умения.

rjtnquulahkipklw_map
За още интересни маршрути от българските планини, посетете http://www.hiperturshia.com/ или прочетете другите ни статии в секция „Маршрути“. 
* „ВЕЛОКАФЕ БГ“ ООД не носи отговорност за съдържанието, точността и коректността на описанието, gps-следата и състоянието на маршрута. Съветваме колоездачите да не надценяват уменията си и да избират подходящи за нивото им пътеки в планината. Ако имате някакви корекции или забележки по отношение на маршрута, нашишете го като коментар под статията или ни пишете на info@velocafe.bg
Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори