Чепеларски Търкала ще се проведе на 13 септември

На 13 септември тази година за първи път ще се проведе уникалното по рода си състезание – Чепеларски Търкала. Мястото е забележителното планинско градче Чепеларе в сърцето на Родопите. Състезанието ще протече в две отделни дисциплини – Планинско бягане и Крос кънтри колоездене, като бегачи и колоездачи ще мерят сили по трасето състоящо се от 4 последователни Търкала с обща дължина 80км. За по-малките участници и за любителите на по-кратки дистанции състезанието ще се състои в преодоляването само на 1, 2 или 3 Търкала, съответно на 23, 40 или на 60км.

Четирите Търкала се намират в четири различни посоки от града. В 95% от маршрута движението е по горски пътища и пътеки и едва 5% е асфалт – изцяло при пресичанията на града. Трасето преминава покрай Роженската Обсерватория – най-голямата на Балканския полуостров, покрай най-голямата фабрика, производител на ски в света – „Амерспорт“, изкачва се до връх Мечи чал и преминава покрай невероятни Родопски места и гледки. Възрастови ограничения за участниците няма.

Състезателите ще получават подсилки под формата на храна и напитки на пунктовете, разположени на всяко едно Търкало, както и на пункта на Площад Олимпийски. Участниците също ще могат да разчитат в случай на нужда на съдиите и на специалните екипи на мотори и АТВ – та, които ще бъдат разпределени по цялата дължина на трасето.

Старт и финал на всяко от Търкалата ще бъде централния площад Олимпийски на град Чепеларе, където семейства, приятели и публика ще могат да наблюдават състезанието под ритмите на „Родопската Гайда“. Там през деня ще се проведе и състезанието за хора в неравностойно положение от различни клубове в цялата страна.

Тази година на старта се очаква да застанат 150 участника от всички дисциплини. Очаква се публика от близо 1000 души и 8 различни медии (вестници, списания и телевизии), които да отразят това различно и интересно събитие.

Програма на Чепеларски Търкала 13.09.2014
6:00 часа – Старт Колоездачи
6:30 часа – Старт Бегачи
10:00 часа – Старт на състезанието за хора в неравностойно положение на площад Олимпийски
19:00 часа – Награждаване на победителите
24:00 часа – Закриване на състезанието

Организатори на състезанието са Екстремна и спортна организация ТРИП ЕЛЕМЕНТС и Община Чепеларе!
Записването става на: www.racetimingbg.com
За контакти: chepelarski.tarkala@gmail.com,
тел: 0887 606 418 Теодора Пенчева


chepelarski tarkala_карта

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори