Готови ли сте за Лятна Чепелареада? Планинско събитие за колоездачи и бегачи

Сигурно сте чували за Зимната Чепелареада, която се проведе 4 зими и предостави страхотни емоции на феновете на сноуборда и ските. Сега обаче с удоволствие можем да ви съобщим, че след по-малко от месец ще се състои първата Лятна Чепелареада!

Забавата, която си е и състезание, ще се проведе на 7 юни на връх Мечи Чал над Чепеларе. Както организаторите обясняват, тя ще бъде планинско събитие за тичане/ходене или колоездене по кратък маршрут със забавни изпитания, които го правят интересно до самия край. А какви са изпитанията? Куп щуротии като стрелба с фунийки, забиване на пирони с острата част на чук, цепене на дърва и скачане с чували.

Състезанието е подходящо както за про-тата, така и за всички хора, които искат да предизвикат себе си и да прекарат един забавен ден в планината. Самото трасе, което е на 1850 метра над Чепеларе, е леко по трудност и с дължина 2,5 километра.

Участниците ще бъдат разделени на три дисциплини с по две категории – жени и мъже:

-Колоездачи (жени и мъже) – 5км. (2 обиколки на трасето)

-Бегачи (жени и мъже) – 5км. (2 обиколки на трасето)

-„Мама, татко и аз“ (колоездачи и бегачи) – около 1.5 км (една обиколка на скъсено трасе)

chepelareada_run_bike_MAP_2

В дисциплините Колоездачи и Бегачи състезателите могат да участват индивидуално и/или в отбори от 4 човека. При отборното състезание се сумират времената на участниците. Постигнатото време от бягането се зачита и за индивидуалното, и за отборното състезание.

В дисциплина „Мама, татко и аз“ участват отбори от двама възрастни (над 18 г.) и поне едно дете до 10 г. В този формат отборите трябва да финишират заедно (при класирането се зачита времето на последния от тримата). По време на състезанието, те могат да избират кой да премине всеки един от етапите.

Целта е да се направи тиймбилдинг и нетуъркинг събитие в планината, което освен това подкрепя и една зелена кауза – благоустрояване и популяризиране на старо смърчово дърво с множество разклонения, което се намира в близост до мястото на състезанието. Желанието е обектът да стане достъпен за туристи през лятото и зимата чрез възстановяване и позициониране на пейки, парапети, подпори на пътеките, обозначителни табели и популяризирането му като дестинация за отдих. Част от средствата събрани от „Лятна Чепелареада 2014” ще бъдат инвестирани за тази инициатива. По време на състезанието ще се набират средства за инициативата, а самото осъществяване на проекта ще се извърши през лято/есен 2014 г.

Крайният срок за регистрация е 5 юни, 18 часа като таксите за участие са следните:

-индивидуално участие велосипедист – 20 лв. 
-индивидуално участие бегач – 20 лв.
-индивидуално участие велосипедист + бегач – 30 лв.
-отборно участие за 4 души (велосипедисти или бегачи) – 60лв. 
-„Мама, татко и аз“ – 2 възрастни + дете – 25лв.

ВНИМАНИЕ! Тъй като Velocafe.bg е медиен партньор на събитието, вие като наши читатели ще получите възможността да се възползвате от 10% отстъпка при записването си за Чепелареадата. Влезте в регистрационната форма: http://www.summer.chepelareada.com/index.php/register и в полето  „ПРОМО-КОД за отстъпка“, попълнете: vel0caF$ .

Предварителна програма 7 юни 2014:

9:00 – регистрация във Вила Мечи Чал – такса участие, декларация, карта с етапите, номер
11:00 – старт велосипедисти 
12:00 – старт бегачи
14:00 – старт „Мама, татко и аз“
15:30 – награждаване
20:30 – нощна забава/networking в гр. Чепеларе (очаквайте подробности)

Още подробности можете да прочетете на сайта на Лятната Чепелареада: summer.chepelareada.com

Можете да следите и събитието във Фейсбук, относно състезанието:  facebook.com/events/352393091544506/

А ако искате да видите видеа от събитието през годините, вашето място е тук: youtube.com/user/Chepelareada1

1609570_829917513691209_503567947_n

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори