Чепеларе приема Държавния шампионат по спускане през уикенда

Близо 100 са записаните за участие в Държавния шампионат по спускане за 2018 до момента, а предварителната онлайн регистрация продължава да тече. Събитието ще се проведе през уикенда в Чепеларе и ще събере някои от най-добрите родни колоездачи в оспорвана битка за титлата Национален шампион на България за 2018.

Родопския ни курорт разполага с едно от най-дългите и разнообразни трасета за спускане в България, което за първи път ще приеме състезание от такъв ранг. Пистата над Чепеларе е с дължина от 3400м и 700м денивелация, като включва всякакви естествени и изкуствени препятствия, като корени, камъни, стръмни участъци, големи скокове и други.

Освен национален шампионат, състезанието е част и от календара на Българските колоездачни серии за 2018, като ще носи точки за генералната ранглиста.

Участниците в състезанието ще бъдат разделени в 6 отделни категории – Юноши 15-16, Юноши 17-18, Мъже Елит 19+, Мъже Мастър 30+, Жени и Хардтейл.

Състезанието е отворено и в него освен лицензирани състезатели, могат да се включат всички желаещи, които разполагат с необходимите умения и смелост, като е необходимо да се регистрират за участие предварително онлайн тук.

Съботния ден на 21 юни е отреден за тренировки и опознаване на трасето, а в неделя 22-ри ще се проведе същинската част от събитието. От 10:00 до 12:00 ще продължат тренировките, в 12:30 започва квалификацията, а финалите ще започнат точно в 15:00! Победителите ще бъдат наградени лично от кмета на град Чепеларе, госпожа Славка Чакърова.

Мечи Чал DH ще се състои за първи път, а организаторите се надяват да успеят да го превърнат в една добра традиция. Събитието се провежда с подкрепата на Пампорово АД, Община Чепеларе, Ред Бул България, хотел Перелик, DoppeHerz, Roobar и други.

Velocafe.bg
Повече в Шосе
Винченцо Нибали е аут от Tour de France

Винченцо Нибали бе принуден да се откаже от участието си в Tour de France в следствие на контузиите, които претърпя...

Затвори