Кавендиш изпревари всички в Гилдфорд, Уигинс води преди последния етап

Марк Кавендиш спечели седмия етап на Обиколката на Британия. В същото време сънародникът му Брадли Уигинс запази първото място в генералното класиране.

Кавендиш спечели 155.8-километровото състезание от Епсън до Гилдфорд за 3:46.57 часа, за да запише своята втора етапна победа през годината.

Колоездачът на Omega Pharma-QuickStep спринтира от задна позиция и успя да удържи късната атака на италианеца Ела Вивиани, който завърши втори. Германецът Гералд Циолек остана трети.

След състезанието Кавендиш призна, че е сбъркал времето на своята атака заради високо самочувствие. „Планирахме да атакуваме 700 метра преди финала, но просто имах късмет. Момчетата свършиха брилянтна работа и съм много щастлив.“

В същото време Уигинс завърши състезанието с останалата част на основната група и води в генералното класиране с 26 секунди пред Мартин Елмигер (IAM Cycling). Трети преди последния етап в централен Лондон в неделя е британецът Саймън Йетс.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори