Кавендиш и Уигинс със световно злато в Медисън

Големите Марк Кавендиш и Брадли Уигинс (Великобритания) върнаха часовниците назад с 8 години и отново триумфираха в Медисън на Световното първенство по колоездене на писта в Лондон. Звездното дуо стори същото на родна земя и през 2008.

От старта на състезанието екшънът бе на ниво като няколко отбора успяваха да направят обиколка на основната група в началните етапи. Кавендиш и Уигинс пък оставаха в групата и печелеха точки в спринтовете. В последните 20 обиколки великобританците заедно с Испания атакуваха, а в този момент те вече имаха достатъчно точки, за да са сигурни за първото място.

„Те имаха същата идея, нямаше да ни помогнат да спечелим световната титла. Бяха силни и беше перфектно, казахме преди състезанието, че ако направим обиколка с испанските, няма да сбъркаме много. Нуждаехме се от тяхната помощ за тази обиколка. Беше магическо“, заяви щастливият Уигинс след състезанието.

„Това беше нашият план, изпълнихме го, да печелим точки, ако можем, но да не полудяваме за точки, защото винаги се печели на обиколки. Затова събрахме добро количество точки. Опитахме няколко атаки, те ни следваха, после направиха преднина и така стана. Беше като дежа ву от преди 8 години.“

Снимка: facebook.com/officialUCI

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори