Кавендиш не стартира във втория етап, аут е от Тура

Марк Кавендиш не стартира във втория етап на Tour de France от Шефийлд до Йорк заради контузията, която получи във финалния спринт на първия етап. По този начин още рано-рано един от фаворитите за зелената фланелка напуска надпреварата.

В борбата за челните места в Харогейт, Кавендиш се сблъска със Саймън Геранс и въпреки че успя да премине финалната линия, след това бе закаран в болница, където стана ясно, че има разкъсани сухожилия.

„Марк е аут от състезанието, той няма да стартира“, информира говорителят на Omega Pharma-QuickStep. Самият Кавендиш бе с отбора за старта на втория етап, а пред медиите изрази съжалението си за случилото се. „Знаехме снощи, а аз знаех веднага, защото обикновени при катастрофи ставам веднага, а това бе първият път в кариерата ми, когато знаех, че нещо се случи. Исках да завърша и успях, но ме болеше.“

„Бях оптимист, че подутината ще намалее през нощта, но бе невъзможно да стартирам днес. Тотално съм съкрушен. Турът ще бъде във Великобритания още 2 дни, а ние имаме невероятен отбор. Те караха страхотно вчера и ще го правят в следващите 20 дни, исках да съм част от този успех“, допълни Кавендиш.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори