Калифорния: Сър Брадли Уигинс разби конкуренцията в часовника

Брадли Уигинс (Sky) демонстрира великолепна форма и доказа класата си на великолепен „часовникар“, печелейки убедително индивидуалното бягане на 20 километра – втори етап от Обиколката на Калифорния.

Във Фолсън, британецът не даде никакви шансове на своите конкуренти, финиширайки с внушителните 44 секунди пред Роън Денис (Garmin-Sharp) и с 52 секунди пред Тайлър Фини (BMC). По този начин Уигинс логично облече и жълтата лидерска фланелка, която бе притежание на Марк Кавендиш (Omega Pharma Quickstep).

“Беше фантастично трасе. Бях във Фолсъм през последната седмица и идвах да карам по това трасе. Познавах го от началото до края. Да дойда днес и да дам всичко е хубаво чувство“, сподели Уигинс след състезанието.

Роън Денис бе един от първите стартирали и даде отлично време от 24:02 в горещия калифорнийски ден, след което трябваше да чака повече от един час преди времето му да бъде подобрено от Уигинс с 23:18.

Напрежението остана върху другия фаворит Фини, но американецът не успя да се противопостави на времето на Сър Брадли и остана трети с 24:10.

Изненадата на деня бе четвъртото място на Елой Теруел (Jamis-Hagens Berman) с изоставане от 1:08 зад Уигинс. Джеси Сърджънт( Trek) допълни петицата на 1:11

С етапния си успех, Уигинс без проблеми навакса 10-те си секунди пасив спрямо Марк Кавендиш, който завърши на 27-о място в часовника с време 25:21. Така в генералното класиране Уигинс води с 44 секунди пред Денис и 52 пред Фини.

Предстоящият трети етап ще бъде решаващ за фаворитите за победата, тъй като 174-те километра ще включват две големи изкачвания с финал в Мт.Диабло.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори