Буново – х. Чавдар – Буново

Назаем от hiperturshia.com

Автор на описанието на маршрута: Красимир Великов

Стара планина: разделя България на Северна и Южна. На запад се простира до реките Търговишки Тимок и Височица, а на изток, при нос Емине достига до Черно море. Най-високият връх на Стара планина е връх е Ботев – 2376 м. От планината извират реките Лом, Огоста, Янтра, Русенски Лом, Камчия.

Буново- х. Чавдар- Буново: „Кратко, но крайно съдържателно каране! От селото до хижата са 8 км, а спускането е 4 км, но ви гарантирам, че няма да забравите тази пътека. Започва като типично XC, но скоро променя характера си и завършва с мощен road gap. Отделно в района има забележителности, като може да се качите и до билото, откъдето също има няколко опции за каране.Покрай пътя тече живописна река, в която има множество естествени „ванички“ и подобни глезотии..“

Ниво: част от спускането може да се кара от всеки, но поне половината е за понапреднали. Опитът е необходим не толкова за къдравия терен, колкото за скоростта и удържането на байка.

 

За още интересни маршрути във Витоша и други планини, посетете http://www.hiperturshia.com/pismena-Routes+in+Bulgaria-29.html или прочетете другите ни статии в секция „Маршрути“.

* „ВЕЛОКАФЕ БГ“ ООД не носи отговорност за съдържанието, точността и коректността на описанието, gps-следата и състоянието на маршрута. Съветваме колоездачите да не надценяват уменията си и да избират подходящи за нивото им пътеки в планината. Ако имате някакви корекции или забележки по отношение на маршрута, нашишете го като коментар под статията или ни пишете на info@velocafe.bg

Гост автор
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори