Буново – билото – Буново

Назаем от hiperturshia.com

Автор на описанието на маршрута: Красимир Великов

Стара планина: разделя България на Северна и Южна. На запад се простира до реките Търговишки Тимок и Височица, а на изток, при нос Емине достига до Черно море. Най-високият връх на Стара планина е връх е Ботев – 2376 м. От планината извират реките Лом, Огоста, Янтра, Русенски Лом, Камчия.

Буново- билото- Буново: „предложението ми е за спускане от връх Баба, докъдето можете да се качите сравнително бързо през хижа Чавдар и нагоре. Във високите части е типично билно каране, после става скоростно + подсичане на връх Койловица, остро суркоминаване през една позапусната гора (там имате 200-300 метра ГФР). Ако не ви се качва чак до билото, чудесна еднодневна врътка е да съчетаете спускането от х. Чавдар (първо качване) със северно подсичане (второ качване) на масива на връх Койловица.“

Ниво: качването до билото няма да ви затрудни особено, но спускането към селото и особено последните 2-3 километра изискват поне средни умения.

Дължина:  8,44 км. Денивелация:  изкачване- 33 м, спускане- 1,040 м.

буново-билото-буново

 

буново-билото-буново профил

GPS:  http://www.gpsies.com/map.do?fileId=ddllltnjoubhgslv

За още интересни маршрути във Витоша и други планини, посетете http://www.hiperturshia.com/pismena-Routes+in+Bulgaria-29.html или прочетете другите ни статии в секция „Маршрути“.

* „ВЕЛОКАФЕ БГ“ ООД не носи отговорност за съдържанието, точността и коректността на описанието, gps-следата и състоянието на маршрута. Съветваме колоездачите да не надценяват уменията си и да избират подходящи за нивото им пътеки в планината. Ако имате някакви корекции или забележки по отношение на маршрута, нашишете го като коментар под статията или ни пишете на info@velocafe.bg

Гост автор
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори