Бутс спечели втория етап до Казанлък, а с това и жълтата фланелка

Украинецът Виталий Бутс от отбора на Kolss спечели втория етап в Обиколката на България.

След като по-рано през деня преминаха през първия 70-километров етап, няколко часа по-късно колоездачите стартираха от Златица по дългото 117 километра трасе до Казанлък.

В крайна сметка победителят в града на розите трябваше да бъде определен от финалния спринт, в който Бутс бе най-бърз. Втори остана полякът Пьотър Киршиша, а трети завърши победителят от първия етап Фил Баухаус. Времето на победителя, както и на всички в лидерската група, бе 2 часа, 37 минути и 20 секунди.

В началните километри по трасето се образува откъснала се група от шестима колоездачи, чийто аванс пред основната група бе 1:30 минути, а стана и 2 минути, когато Александър Шушемон (национален отбор на Казахстан) и Жереми Фабио (Martigues SC-Vivelo) се отдалечиха пред останалите четирима от лидерската група.

След Калофер в челото бяха Фабио и Самир Ябрайлов (Азербайджан), следвани от 8 колоездача на 50 секунди.

Постепенно обаче основната група настигна откъсналите се колоездачи и така финалът трябваше да бъде решен от спринт, в който Бутс бе най-бърз.

В генералното класиране начело застана победителят в етапа Бутс, следван от Баухаус и Кирпиша. След първия ден Бутс е притежател и на бялата фланела на червени точки за най-добър катерач. Германецът Баухаус ще стартира втория ден с бялата фланелка за най-добър млад играч, а Жереми Фабио бе определен за най-активен състезател.

В понеделник от 14.30 часа е третият етап на обиколката – 140 километра от Казанлък до Елена.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори