Държавата застана зад байкърите, маркират трасето край Отманли

От Oбластна администрация Бургас, Държавно горско стопанство и Регионалната дирекция по горите в Бургас откликнаха на апела на клуба по планинско колоездене Shore Invaders и така байк трасето край местността Отманли ще получи протекция, предаде e-burgas.com. Наскоро пътеката, на която състезателите тренират, бе умишлено осквернена, което по чудо не доведе до пожар в гората.

С помощта на държавата трасето ще бъде узаконено с лиценз и право на ползване от байкърите, които от няколко години тренират там. В момента юристи от общината подготвят нужната документация.

От клуба са благодарни на областния управител Вълчо Чолаков и заместника му Владимир Крумов, както и на директорите на ДГС и РДГ – Кирил Петков и Венелин Радков. „Ще сложим табела, на която ще пише, че трасето се ползва от клуба. По този начин пътеката ще бъде споделена, като целта е да се избегнат конфликтни ситуации“, коментира треньорът в клуба Николай Желев.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори